Podvrste navadne dobre misli (Origanum vulgare L.) v Sloveniji - Atanasova, Lea (Natura Sloveniae, 2002)
Članek obravnava podvrste navadne dobre misli (Origanum vulgare) v Sloveniji. Na podlagi revizije herbarijskega materiala smo ugotovili, da v Sloveniji uspevata podvrsti O. vulgare subsp. vulgare in O. vulgare subsp. viride. Izdelali smo določevalni ključ in zemljevid znane razširjenosti obeh podvrst vSloveniji.
Keywords: Classification; dobra misel; Ecosystem; Ekosistem; fitogeografija; origano; Plants; prevalence; Rastline; razširjenost; Slovenia; Slovenija