Duševno in čustveno zdravje otrok v slovenskih "zdravih šolah" - Turenšek, Nada (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1995)
Analiza je del pilotske raziskave duševnega zdravja šolarjev v Evropski mreži zdravih šol v katero je zajeto tudi 11 slovenskih šol. Ugotavlja kakšna so pojmovanja učencev o njihovem duševnem in čustvenem zdravju. Uprabljene metode zbiranja podatkov so prilagojene osnovnošolski populaciji. Podatki so kvalitativni in so analizirani s postopkom tvorjenja sistema kategorij in podkategorij.
Keywords: child; otroci; osnovne šole; duševno zdravje; mental health