Zaposlovanje, izobraževanje in kariera šolskih knjižničarjev - Žumer, Franceska (Knjižnica, 1998)
Prispevek prikazuje pravne osnove zaposlovanja, strokovnega izpopolnjevanja in napredovanja knjižničarjev v šolskih knjižnicah. avtorica opozarja na pomanjkljivosti v zakonodaji in na nujnost sodelovanja predstavnikov Filozofske fakultete, Oddelka za bibliotekarstvo, ZBDS, svetovalne službe za šolsko knjižničarstvo in drugih organizacij pri načrtnem planiranju izobraževanja in kariere šolskih knjižničarjev. Potrebno je dopolniti obstoječo zakonodajo, izdelati analizo potreb po strokovnem izpopolnjevanju knjižničarjev v osnovnih in srednjih šolah, usklajeno planirati njihovo izobraževanje na strokovnem bibliotekarskem, informacijskem, pedagoško-didaktičnem in psihološko kognitivnem področju.
Keywords: Šolske knjižnice; Bibliotekarji; Slovenia; Slovenija; zaposlovanje; education; izobraževanje; kariera; Kariera people