Razpoznavanje slovenskih zemljepisnih imen - Torkar, Silvo (Slavistična revija, 2012)
V prispevku se predlagajo nove etimološke rešitve za šest slovenskih krajevnih imen, tri imena pa so tokrat prvič predmet etimološke analize. V njih so skriti slovanski antroponimi (Adlešiči, Blaguč, Celestrina, Magozd, Negastrn, Trojane) in občna imena (Jagnjed, Prosnid, Podsinja vas).
Keywords: etimologija; etymology; historical linguistics; imenoslovje; onomastics; Slavic personal names; slovanska osebna imena; Slovenian geographical names; Slovenian language; slovenska zemljepisna imena; slovenščina; zgodovinsko jezikoslovje