Spremembe ZUP terjale tudi nadgradnjo uspešnega komentarja - Koritnik, Boštjan (Javna uprava, 2022)
Leta 2020 so v založbi Uradni list Republike Slovenije skupaj s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani izdali komentar Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP), urednikov prof. dr. Polonce Kovač in dr. Erika Kerševana. Komentar, ki je izšel v dveh zvezkih, je doživel velik uspeh pri uporabnikih, saj so pri njem sodelovali vrhunski slovenski strokovnjaki, s sprejetjem Zakona o debirokratizaciji (ZDeb), ki je posegel tudi v materijo ZUP, pa je nastopil razlog za nadgradnjo komentarja. Septembra 2022 so tako založnika in avtorji kompletu dodali še tretji zvezek, v njem pa avtorji obravnavajo spremembe, ki jih je zakonodajalec uveljavil od prve izdaje do konca junija 2022, ob upoštevanju pomembne sodne prakse, sprejete v tem času. Tretjo knjigo komentarja so javnosti predstavili na okrogli mizi sredi septembra.
Keywords: Kovač, Polonca, Kerševan, Erik (ur.): Komentar Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP); ocene in poročila; upravni postopek; ZUP