Raziskovalno delo srednješolcev v šolskem letu 1986/1987 - Špes, Metka (Geografski obzornik, 1987)
Predstavljene so vse raziskovalne naloge mladih geografov na 21. srečanju gibanja Znanost mladini. Mladi geografi so izdelali poglobljene kompleksnogeografske študije o naseljih, predstavili so prostorske učinke človekovih dejavnosti.
Keywords: geografija; gibanje Znanost mladini; poročilo; raziskovalne naloge; srednješolci