Slovenija - informacijska družba? - Gulič, Andrej (Urbani izziv, 2001)
V prispevku je predstavljen prvi od treh oblikovanih razvojnih scenarijev. Gre za t.i. spontani scenarij ali scenarij razvoja fordistične družbe. Ta scenarij se v Sloveniji v sedanjem obdobju v veliki meri uresničuje in otežuje oziroma preprečuje uveljavljanje prvin informacijske družbe.
Keywords: družbeni razvoj; informacijska družba; prostorski razvoj; regionalni razvoj; Slovenia; Slovenija; telecommunication; telekomunikacije