Življenjski slog študentov - Videmšek, Dušan (Šport (Ljubljana), 2018)
V današnjem svetu so vse pogostejše kronične nenalezljive bolezni, ki nastanejo predvsem zaradi nezdravega prehranjevanja, nezadostne športne dejavnosti, kajenja, alkohola, stresa oziroma zaradi nezdravega življenjskega sloga posameznika. Zdrav življenjski slog se v današnjem času predvsem zaradi stiske s časom pogosto zanemarja, kar za seboj pušča posledice tako na telesnem, kot duševnem zdravju. V zadnjem obdobju je v ospredju promocija zdravega načina življenja študentov; pomembna so prizadevanja za vključevanje zdravega življenjski sloga v njihovo študijsko obdobje.
Keywords: prehrana; razvade; stres; šport; športna dejavnost; študentje; življenjski stil