Geološki pogoji nastanka Potočke zijalke - Buser, Stanko (Geologija, 2002)
V kraški jami Potočke zijalke na Olševi v južnih Karavankah so ob odkopavanju jamskih sedimantov würmske starosti, ki vsebujejo kulturne ostanke kromanjonskega človeka, odkrite tudi ogromne količine proda. Le-ta naj bi bil prenešen v jamo iz Centralnih Alp v miocenu.
Keywords: kraške jame; List of caves in Slovenia; miocen; Potočka zijalka; Potok Cave; sedimenti; stratigrafija; stratigraphy