Novejša raziskovalna in pedagoška prizadevanja ter dosežki katedre za didaktiko geografije na ljubljanski univerzi - Kunaver, Jurij (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2009)
Prispevek obravnava nekatera vprašanja razvoja didaktike geografije ob 90-letnici Oddelka za geografijo in izobraževanja učiteljev geografije, ki je na ustanovi med najbolj uravnoteženimi. V zadnjem času narašča zanimanje za raziskovanje na tem področju, obravnavamo pa tudi dileme, kot je uveljavljanje predmeta v šolskem kurikulu in naloge geografije kot šolskega predmeta v mednarodni skupnosti.
Keywords: didactic method; didaktika; geografija; geography; metodika pouka; Slovenia; Slovenija; strokovno izobraževanje