Dobreknjige.si - projekt slovenskih splošnih knjižnic - Malec, Luana (Knjižnica, 2016)
V družbi, kjer je knjiga izpostavljena zakonom trga, je razvoj bralne kulture svojevrsten izziv sodobnih knjižnic, zaradi česar so v nenehnem iskanju novih in izvirnih promocij dobrega branja, katerih novejši produkt je tudi knjižni portal Dobreknjige.si. V prispevku osvetlimo vzročno povezanost med stanjem knjižnega trga in portalom, predstavimo njegovo vzpostavitev, namen in cilje. Obrazložimo vsebinsko in organizacijsko zasnovo portala ter analiziramo prve učinke njegove uporabe. Na koncu poudarimo še specifike, ki jih je treba ob načrtovanju in upravljanju takega portala upoštevati, ter nakažemo ambicije nadaljnjega razvoja.
Keywords: bralna kultura; Slovenija; Spletni portali; Splošne knjižnice