Rezultati obročkanja ptičev v Sloveniji - Božič, Ivo (Scopolia. Supplementum, 2009)
Sestavek obravnava lov in obročkanje ptičev v Sloveniji od leta 1927 do vključno 1982, pri čemer smo ujeli in obročkali 440 000 primerkov, ki pripadajo 198-im različnim ptičjim vrstam. V tem času smo zbrali tudi preko 1200 najdb obročkanih ptičev, ki pripadajo 91-im različnim vrstam.
Keywords: ornitologija; ptice; bird; obročkanje; Slovenia; Slovenija