Spomini Franka Javha Kerna - Petrič, Jerneja (Jezik in slovstvo, 2008)
Članek izhaja iz ugotovitve, da je dandanes pisanje avtobiografij moderno, pri čemer se termin avtobiografija uporablja zelo nenatančno, saj gre v večini primerov za mešane žanre. V drugem delu je pregledno predstavljen vrhunec avtobiografskega ustvarjanja slovenskih izseljencev v Ameriki med leti 1900 in 1965, tretji del pa podrobneje spregovori o Spominih ob tridesetletnici prihoda v Ameriko, ki jih je leta 1937 izdal zdravnik Frank Javh Kern.
Keywords: avtobiografije; Kern; Kern, Frank Javh; Slovene literature; slovenska izeljenska književnost; slovenska književnost; slovenski izseljenci; spomini