Reverenz an die Referenz - Panagl, Oswald (Muzikološki zbornik, 2013)
Prispevek se posveča številnim primerom lingvističnega branja termina "referenca" na področju semantike in filozofije jezika. Pri tem razlikuje med razširitvijo in skrčenjem ter opozarja na pomen koncepta v okviru teorije jezikovnega akta.Nadalje se posveča številnim različicam reference v sodobnem spektru lingvističnih disciplin. Končno preide besedilo od lingvističnih postopkov k njihovi uporabi znotraj muzikološkega problemskega področja.
Keywords: jezikovna filozofija; metadisciplinarnost; semantics; semantika