Enotni naslov - Tratar, Patricija (Knjižnica, 2005)
Primerjana so pravila o oblikovanju in uporabi enotnega naslova v PPIAK-u, AACR2R-ju, RICI in RAK-WB-ju. Enotni naslov je tisti naslov, ki ga izberemo za identifikacijo dela, ki se izdaja pod različnimi naslovi. Njegova uporaba je danes bolj razširjena in bolj jasno definirana kot takrat, ko se je le-ta prvič pojavil v Panizzijevem pravilniku. Primerjava med različnimi nacionalnimi katalogizacijskimi pravilniki pokaže, da vsi štirje pravilniki izhajajo iz Pariških načel, vendar pa se medsebojno razlikujejo zaradi različnih potreb katalogizatorjev, uporabnikov in značilnosti posamezne države. Na prvem srečanju izvedencev za mednarodni katalogizacijski pravilnik v Frankfurtu leta 2003 so primerjali pravilnike sodelujočih držav in začrtali smernice za oblikovanje mednarodnega pravilnika.
Keywords: katalogizacija; bibliografski opis; enotni naslov; PPIAK; AACR2R; RICA; RAK-WB