Elazmobranhij Cretolamna appendiculata v zgornjekrednih - gosauskih plasteh pri Stranicah - Mikuž, Vasja (Geologija, 2003)
Obravnavan je zob hrustančnice, najden v zgornjekrednem apnencu gosauskega faciesa v kamnolomu blizu Stranic. V apnencu je veliko različnih fosilnih ostankov, od prevladujočih nevretenčarskih do redkih vretenčarskih. Morfologija in velikost zoba kažeta, da pripada zelo razširjeni kredno-paleogenski vrsti Cretolamna appendiculata (Agassiz, 1843)
Keywords: apnenec; fosili; kreda; Lake Kreda; paleontologija; paleontology; ribe; Slovenia; Slovenija; Zreče