Napovedi sprememb rabe tal v Sloveniji do leta 2012 - Petek, Franci (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
Po podatkih iz zemljiškega katastra smo izdelali analizo sprememb rabe tal med letoma 1994 in 1999. Ta je bila osnova za napoved sprememb rabe tal do leta 2012. Na podlagi linearnega trenda sprememb deležev površin do leta 2012 smo prikazali napovedi sprememb deležev površine za osnovne zemljiške kategorije. Najbolj naj bi se zmanjšal delež sadovnjakov, povečal pa delež pozidanih površin.
Keywords: kmetijska zemljišča; raba tal; Slovenia; Slovenija; tipologija