Ocena življenjskega kroga proizvodov v gozdarstvu - Košir, Boštjan (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 1999)
Podajamo opis in strukturo metode ocene življenjskega kroga proizvodov s poudarkom na gozdarstvu. Nekaj primerov, vzetih iz tujih študij prikazuje temeljne dileme in pomanjkljivosti pri uporabi metode v gozdarstvu. Opredeljujemo problem dokazovanja ekološke primernosti in opisujemo razlike med certificiranjem v gozdarstvu ter označevanjem ekološke primernosti proizvoda (eco-labelling). Nakazujemo pomen standardov serije ISO 14000.
Keywords: ecology; ekologija; environmental protection; forestry; gozdarstvo; lesna industrija; proizvodi; varstvo okolja