Floristika na raziskovalnih taborih študentov biologije - Jogan, Jernej (Natura Sloveniae, 2001)
Članek predstavlja sumarni pregled rezultatov delovanja florističnih skupin naprvih 10 raziskovalnih taborih študentov biologije, organiziranih v Sloveniji (1988-1998). V uvodnem delu avtor razpravlja o pedagoških in strokovnih ciljih tovrstnega delovanja, nato- je na kratko predstavljen razvojdelovnih metod na tdborih, najpomembnejši rezultati pa so prikazani tabelarno s seznami pomembnih najdb in z numeričnimi rezultati kartlranja flore. Na podlagi ugotovitev so podane smernice za delo v prihodnje.
Keywords: Botanika; Botany; Classification; Ecosystem; Education; Ekosistem; Plants; Rastline; Rhododendron-Park Bremen