Ptiči doline Dragonje, njihove ekološke značilnosti in vprašanja varstva - Gregori, Janez (Varstvo narave, 2002)
Ornitološke raziskave smo opravili marca, maja in junija 1986, in sicer od vasi Dragonja navzgor do Župančičev in zgornjega toka reke Dragonje. Na 4 odsekih (I-IV), za katere navajamo elemente habitatov, je bilo določenih 41 števnih mest, na njih pa opravljenih 81 petminutnih popisov. Registriranih je bilo 61 vrst...
Keywords: ornitologija; ptice; bird; ecology; ekologija; environmental protection; varstvo narave; ogroženost; Dragonja