Medsebojno delovanje zdravil brez recepta z drugimi zdravili - Kerec Kos, Mojca (Farmacevtski vestnik, 2011)
Za lajšanje blažjih težav z zdravjem ljudje pogosto posegamo po zdravilih brez recepta. Splošno mnenje ljudi je, da so zdravila brez recepta varna, skoraj brez neželenih učinkov in omejitev pri uporabi. Vendar je tudi pri zdravilih brez recepta možno medsebojno delovanje z drugimi zdravili, na recept ali brez recepta, pri čemer so lahko posledice nekaterih interakcij resne. V prispevku so podane pomembnejše interakcije učinkovin, ki so pri nas na voljo v zdravilih brez recepta in se pogosteje uporabljajo.
Keywords: interakcije; medsebojno delovanje; pantoprazol; ranitidin; zdravila brez recepta