Razmišljanje o zasnovi jezika CSP - Peček, Bojan (Uporabna informatika (Ljubljana), 1994)
Članek je osebno razmišljanje avtorja o zasnovi produkta in se ograjuje od ocenjevanja kakovosti in učinkovitosti samega izdelka. Obravnava in komentira osebne poglede na zasnovo jezika CSP (Cross System Product) firma IBM, ki naj bi bil jezik IV. generacije. Stvar res ni več sveža, vendar našo revijo razumem kot mesto, kjer bomo izmenjavali izkušnje v zvezi z novimi informacijskimi tehnikami in orodji. Želim, da članek spodbudi še koga, ki bo repliciral s svojim, morda drugačnim videnjem.
Keywords: informacijske tehnike; programiranje; računalniška orodja; računalniški jezik CSP