Univerzalnost literarnega sloga - Onič, Tomaž (Primerjalna književnost, 2014)
Prispevek obravnava slogovne značilnosti besedil, ki so v literarnem smislu tradicionalno utemeljene v verbalnem diskurzu, a jih zasledimo tudi v grafičnem romanu, kjer je jezikovni semantični kod zamenjan s slikovnim. Zaradi njihove lastnosti, da se lahko pojavijo tako v različnih literarnih zvrsteh in vrstah kot tudi v slikovnem diskurzu in celo zunaj meja literature, jih lahko - in s tem tudi literarne pojave, ki jih vsebujejo - opazujemo kot neke vrste univerzalije.
Keywords: Spiegelman, Art; književnost; literature; likovna umetnost; visual arts; grafični romani; stripi; literarni slog