Mož od Soče: portret dr. Slavka Fornazariča, borca za narodnostne pravice primorskih Slovencev - Kreačič, Goranka (Prispevki za novejšo zgodovino, 2017)
V prispevku je podana biografska pripoved o osebnosti in delovanju primorskega Slovenca dr. Slavka Fornazariča
Keywords: Fornazarič, Slavko, 1888-1969; Italija; Italy; narodna zavest; narodnostno vprašanje; Primorska; Slovenci; Slovenes; Slovenian Littoral