"Ko so s plesom gor jenjáli ..." - Ramovš, Mirko (Traditiones (Ljubljana), 2001)
Avtor v prispevku predstavlja plesno izročilo Porabja, in sicer prve podatke vnjem, izvir ter posamezne tipe in variante ter njegovo antropološko podobo
Keywords: etnomuzikologija; plesi; Slovenci; Slovenes; Porabje; Hungary; Madžarska; ljudski plesi