Korpus slovenske arhitekture 2003 - Fister, Peter (AR. Arhitektura, raziskave, 2004)
Dolgoročna raziskava arhitekture v slovenskem prostoru in vzpostavitev temeljne baze podatkov celovitega "korpusa" (arhiva "Korpus slovenske arhitekture"). Raziskave izvajajo kot sodelavci vsi slušatelji 3., 4. letnika ter slušatelji v seminarju FA v okviru tematike Razvoj arhitekture in Prenova, podiplomci z izborom posebnih predmetov ali magistrskih oziroma doktorskih tem, izbrani sodelavci iz inštitucij, ki se posebej ukvarjajo s podobno tematiko. V letu 2003 je bilo močno sodelovanje na domači in zlasti na mednarodni ravni (skupine profesorjev in študentov iz ZDA, Nemčije, Italije).
Keywords: architecture; arhitektura; raziskovalno delo; arhitekturna dediščina; stavbna dediščina; raziskave; Slovenia; Slovenija