Glasbeni simboli - Weinlich, Wolfgang (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Delo je posvečeno klasični vzporednosti med slikovnimi najdbami iz kamene dobe in zgodnjimi otroškimi risbami. Je danes to sploh mogoče? Prazgodovinski začetek slikovnih sporočil je glede na novejše raziskave verjetno starejši, kot smo mislili do zdaj. Prvi del članka se nekoliko bolj posveča tem najdbam in interpretaciji le-teh. V iskanju morebitnega teoretičnega konteksta k omenjeni vzporednosti so v članku komentirana izrazna semiotika Arna Sternsa in evolucijska prizadevanja Irenäusa Eibl-Eibesfeldtsa. Najdena je bila šele v razlagah Ikonologija jezika Susane Petrillis. Pri hkratni zavrnitvi sumljivega biologizma predstavlja članek nekakšno hermenevtiko, ki še vedno dopušča klasični paralelizem, vendar le kot afirmacijo samega začetka, postavitve in avtonomije človeške likovne govorice.
Keywords: likovna vzgoja; likovna umetnost; visual arts; ustvarjalnost; otroške risbe; začetni pouk; osnovne šole