Inicialke, vklesane v kamniti grb mesta Ormož, iz leta 1794 - Lamut, Brane (Zgodovinski zapisi, 2013)
Članek skuša pojasniti kratico NRUR, vklesano v grbu mesta Ormož iz leta 1794, ki je bil nekoč vzidan v mestnih vratih, sedaj pa krasi vhodni del gradu v Ormožu.
Keywords: 18.st.; grbi; inicialke; mestna uprava; Ormož; zgodovina