Šolska knjižnica na družbenih medijih - Božeglav, Domen (Šolska knjižnica, 2014)
Uporabniki storitev šolskih knjižnic so v veliki meri prisotni tudi na družbenih medijih. Facebook kot najbolj priljubljen družbeni medij med mladimi tako predstavlja zanimiv komunikacijski kanal, ki je lahko uporaben tako za promocijo dogodkov kot tudi dvigovanje ugleda šolske knjižnice. V članku so predstavljeni koraki in konkretni nasveti, ki jih mora šolski knjižničar upoštevati v primeru, da se je odločil za prisotnost na družbenih medijih. Podana so priporočila, kako ustrezno meriti učinkovitost komunikacije ter predlogi za izboljšanje le-te. Članek opozori tudi na pasti, ki jih prinašajo družbeni mediji ter se jih morajo šolski knjižničarji zavedati.
Keywords: Ask.fm; družbeni mediji; Facebook; Linkedin; Snapchat; šolske knjižnice; Twitter