Redno zmanjšanje osnovnega kapitala delniške družbe - Drnovšek, Gregor (Podjetje in delo, 2013)
V prispevku sta obravnavana dva pomembna elementa rednega zmanjšanja osnovnega kapitala: namen in znesek zmanjšanja. V zvezi z zadnjim je obrazloženo tudi kombiniranje zmanjšanja osnovnega kapitala in prostovoljnih doplačil delničarjev. Poleg tega so v prispevku obravnavane tudi značilnosti premoženja, ki je lahko izločeno na podlagi zmanjšanja osnovnega kapitala, in izplačilna prepoved.
Keywords: delniške družbe; osnovni kapital; spremembe