Implementation analysis of the poverty and unemployment policy for the Gerbang Hebat Programme in Semarang City - Larasati, Endang (Teorija in praksa, 2018)
Pričujoča študija proučuje vpliv ukrepov proti revščini in brezposelnosti v mestu Semarang, ki jih uveljavlja program Gerbang Hebat. Politika tega programa je bila problematična vse od faze njene formulacije, ki je odražala prevlado zakonodajnih ukrepov nad izvršnimi in proceduralne konflikte zaradi pretirane reguliranosti s strani centralne vlade, ki je pripeljala do stagnacije in neučinkovitosti politike tega programa v njegovi izvedbeni fazi. Pričujoča študija je predhodna raziskava in uporablja kvalitativni pristop s paradigmo kritične teorije, njen cilj pa je praktično pojasniti, kako je potrebno ukrepati, da bi obstoječe stanje spremenili v pričakovano stanje, kar zadeva interese družbenih akterjev, ki postajajo subjekt teorije. Rezultati raziskave kažejo, da: (1) zaradi prevladujočega vpliva parlamenta in regulacije, ki jo izvaja centralna vlada, ki zmanjšujejo prostor, kjer bi občina Semarang lahko vpeljala ukrepe proti revščini, programa Gerbang Hebat ni mogoče integrirati v družbeni prostor in (2) ovire, s katerimi se mesto srečuje, vključujejo: slabo koordinacijo in participacijo, simptome izomorfizma in odpor povezan s konflikti.
Keywords: Brezposelnost; Legislation; Poverty; Programi; Programs; protiukrepi; Revščina; Unemployment; Zakonodaja