Association schemes with a certain type of p-subschemes - Abbas, Wasim (Ars mathematica contemporanea, 2020)
V članku se osredotočamo na združitvene sheme z nekaterimi lastnostmi, ki se nanašajo na orbitale tranzitivne permutacijske grupe ?$G$? z enotočkovnim stabilizatorjem ?$H$?, ki zadošča pogojema ?$H < N_G(H) < N_G(N_G(H)) \unlhd G$? in ?$|N_G(N_G(H))| = p^3$?, kjer je ?$p$? praštevilo. Kot posledico našega glavnega rezultata dobimo neenakost ?$|G : N_G(N_G(H))| \le p+1$?.
Keywords: asociativne sheme; association schemes; p-schemes; p-sheme