Cutting edge culture for novice translators - Gadpaille, Michelle (ELOPE (Ljubljana), 2005)
Prispevek oriše nekatere vrste dejavnosti, s katerimi se seznanjajo slušatelji na začetku prevajalskega programa Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. V ospredju so tri vrste dejavnosti: posnemanje, razčlemba ter uporaba, ki jim sledi krajša obravnava učinkovitosti.
Keywords: medkulturne študije; prevajalstvo; prevajanje; vaje; začetniki