Vloga sodišča pri odločanju o izstavitvi listine, sposobne za vpis stvarne pravice v zemljiško knjigo, pri pravnoposlovni pridobitvi stvarne pravice - Šuler, Nadija (Podjetje in delo, 2016)
Kadar je tožbeni zahtevek uperjen na izstavitev listine, spodobne za vpis pravice v zemljiško knjigo, ne glede na to, ali gre za zahtevek za priznanje podpisa na zasebni listini za svojega, izročitev odpravka notarskega zapisa, sestavljenega za zemljiško knjigo, ali za izstavitev zemljiškoknjižnega dovolila, morajo biti izpolnjene enake zahteve, kot jih določa Zakon o zemljiški knjigi za overitev podpisa na zemljiškoknjižnem dovolilu. Izjema je lahko le potrdilo o plačilu davka.
Keywords: lastninska pravica; nepremičnine; vpis; zemljiške knjige