Wonderful symmetric varieties and Schubert polynomials - Can, Mahir Bilen (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Razširimo rezultate Wyserja na ta način, da določimo formule za ekvivariantne kohomološke razrede zaprtih orbit določenih družin sferičnih podgrup splošne linearne grupe na raznoterosti (varieteti) praporov. To kombiniramo z rahlo razširitvijo rezultatov Cana, Joycea in Wyserja ter tako dobimo družino polinomskih identitet, ki pokažejo, da lahko določene eksplicitne vsote Schubertovih polinomov faktoriziramo v obliki produkta linearnih form.
Keywords: čudovite kompaktifikacije; ekvivariantna kohomologija; parabolična indukcija; Schubertovi polinomi; simetrične raznoterosti; šibka urejenost