Brezna - Mihevc, Andrej (Geografski obzornik, 1995)
Prispevek govori o breznih. To so navpični vhodi v podzemlje ali kraške votline, katerih globina je večja kot vodoravna dolžina, ali pa navpični jamski rovi. Opisani so njihov nastanek, oblika, globina in razporeditev v Sloveniji in po svetu.
Keywords: kras (geologija); krasoslovje; kraška brezna