Povedkova lastnostna prislovna dopolnila - Žele, Andreja (Slavistična revija, 2007)
Prispevek potrjuje in utrjuje spoznanja, da tudi v okviru stavčne povedi ne moremo mimo pomenskoskladenjsko obvezno družljivih povedkovih dopolnil, ki sporočilo natančneje konkretizirajo in hkrati v smislu večje pomenske intenzivnosti tudi informativno zgoščajo, kar navadno nakazuje možnost tudi medpropozicijske obravnave in s tem stalno obojestransko skladenjskopomensko prehajanje med stavčno in besedilno skladnjo.
Keywords: adverbial-phrase complements; medpomenskopredstavna obravnava; obligatory collocation; obvezna družljivost; povedek; povedkovna prislovna dopolnila; Slovene language; slovenščina; treatment across semantic bases