Strukturwandel oder strukturbruch im grenzraum - bevölkerungs - und Wirtschaftsveränderungen im bayerischen und böhmischen grenzland - Maier, Joerg (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1997)
Obravnavan je družbenogospodarski razvoj bavarsko-češke obmejne regije s poudarkom na spremembah po letu 1989.
Keywords: Bavarska; Czech Republic; Češka; družbena geografija; družbene spremembe; državne meje; ekonomski razvoj; Germany; human geography; Nemčija; obmejna območja; obmejno sodelovanje; regionalno gospodarstvo