A novel approach to N,N'-dimethyl and N,N'-ethylene bridged dibenzodithiadiazafulvalane - Časar, Zdenko (Acta chimica slovenica, 2002)
Opisali smo nov pristop do dibenzoditiadiazafulvalenov (DTDAF), olefinov, bogatih na elektronih. Te spojine smo pripravili z alkiliranjem benzotiazol-2-tionovega obroča. Narejena je tudi prva kristalna struktura N,N'-dimetil dibenzoDTDAF dikationa.
Keywords: benzotiazol; dikation; ditiadiazafulvalen; organska kemija; sinteza