Sistem enot na poti do sprememb - Strnad, Janez (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Kopičijo se razlogi za večje spremembe v Mednarodnem sistemu enot SI. Odbori, v katerih o spremembah razpravljajo, priporočajo, naj bo javnost o predlogih čim bolje obveščena.
Keywords: fizika; mednarodni sistem; merske enote; spremembe