Dobre in slabe izkušnje z dopuščeno revizijo po ZPP - Dolenc, Mile (Podjetje in delo, 2015)
Nova ureditev revizije, ki je uvedla dopuščene revizije, je gotovo izpolnila temeljno pričakovanje, razbremenitev Vrhovnega sodišča. Pokazale pa so se nekatere slabe strani. Ena od teh je, da mora Vrhovno sodišče odločati o dopustitvi revizije brez spisa. Zaradi tega včasih za odločanje nima na voljo zadostnih podatkov. Posodobiti bi bilo treba tudi odločanje o revizijah, tako dopuščenih kot tudi dovoljenih, in uvesti obravnave pred Vrhovnim sodiščem.
Keywords: revizija; sodišča; sodne odločbe; sodni postopek; vrhovna sodišča