Six new alien phytophagous insect species recorded in Slovenia in 2011 - Seljak, Gabrijel (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2012)
Članek obravnava šest tujerodnih rastlinojedih žuželk, ki so bile v letu 2011 prvič najdene tudi v Sloveniji. To so: Dichromothrips corbetti (Thysanoptera,Thripidae), Aleuroclava aucubae in Pealius azaleae (Hemiptera, Aleyrodidae), Ceroplastes ceriferus (Hemiptera, Coccidae), Cydalima perspectalis (Lepidoptera, Crambidae) in Aproceros leucopoda (Hymenoptera, Argidae). Na kratko je obravnavan njihov vnos in širjenje ter možne fitosanitarne in okoljske posledice.
Keywords: alien insects; Slovenia; Slovenija; tujerodne žuželke