Geopolitične spremembe kot posledica pandemije virusa - COVID-19 - Raščan, Stanislav (Anali PAZU HD, 2022)
Ko so se začele širiti novice in poročila o novem virusu iz Wuhana konec leta 2019, so ga mnogi primerjali z izbruhi hudega akutnega respiratornega sindroma (SARS) od leta 2002 do 2004. Namesto izbruha SARS bi lahko pandemijo COVID-19 primerjali s špansko gripo. Podobno kot pri španski gripi pandemija COVID-19 ni zaobšla nobenega naroda, okužila je mnoge in zahtevala milijone življenj. Ključno gospodarsko vprašanje pandemije COVID-19 je, ali je to le huda recesija ali val gospodarske depresije.
Keywords: Covid-19; Epidemije; geopolitične spremembe; Politične krize