Delicate matters - McConnell Duff, Alan (Mostovi (Ljubljana), 2006)
Članek obravnava pretežno napačno razumevanje, ki se pojavlja v prevodih, kadar le-ti ne izrazijo želenega pomena ali učinka, čeprav so formalno oziroma slovnično pravilni. Avtor na osnovi izvirnih primerov predstavi smernice, kako se lahko izognemo tipičnim in ponavljajočim se napakam na posebnih jezikovnih področjih, ki zadevajo: besedni red in izbor besed, rabo ločil, dolžino povedi, težavne zgradbe (s poudarkom na nikalnih oblikah), glasovni poudarek in jezikovno zvrst, pomen in dvoumnost, metafore oziroma idiome in klišeje ter vsepovsod navzoči vpliv izvirnega jezika.
Keywords: lektoriranje; napake; pomen; prevajanje