Pomen komuniciranja z bolnikom oziroma varovancem ob sprejemu v splošno ambulanto - Makari, Zdenka (Obzornik zdravstvene nege, 1999)
Avtorica prikazuje interakcijo med bolnikom oziroma varovancem in zdravstvenimtehnikom ob sprejemu v splošno ambulanto. Predstavljen je pomen komunikacije ob prvem stiku in na koncu, izdelan je standard za sprejem bolnika oziroma varovanca v splošno ambulanto. Rezultati so aplikativne naravein se lahko uporabljajo za izboljšanje stanja v praksi zdravstvene nege.
Keywords: Ambulatory care; bolniki; Communication; health care; komuniciranje; medsebojni odnosi; Nurse-patient relations; Nursing care; Standards; zdravstvo