Early herders of the Eastern Adriatic - Mlekuž, Dimitrij (Documenta Praehistorica, 2003)
Članek kritično ovrednoti dokaze za prisotnost ovc in koz na vzhodnojadranski obali v mezolitiku in neolitiku in predstavi močne transformacije lovsko-nabiralniških skupnosti v pastirske.
Keywords: archaeology; arheologija; mezolitik; neolitik; lovsko-nabiralniške skupnosti