Zaščita otrok žrtev kaznivih dejanj v (pred)kazenskem postopku - Janjatović, Dajana (Zbornik znanstvenih razprav (Pravna fakulteta. 1991), 2020)
Problem sekundarne viktimizacije otrok žrtev kaznivih dejanj v posledici njihove udeležbe v (pred)kazenskem postopku je že dalj časa predmet razprav viktimološke znanosti. Ključno vlogo pri ustvarjanju otroku prijaznega pravosodja imajo ustrezni zaščitni ukrepi in s tem povezane zakonodajne reforme, ki so pogosto prepočasne, nedosledne ali pa v praksi ne zaživijo dovolj. Razprava obravnava razvoj, dobre prakse in pomanjkljivosti slovenskih zakonodajnih rešitev s področja zaščite otrok žrtev kaznivih dejanj v (pred) kazenskem postopku.
Keywords: kazensko pravo; kazniva dejanja