Zadovoljstvo bolnikov - Kersnik, Janko (Medicinski razgledi, 1999)
Zadovoljstvo bolnikov je pomemben izid zdravstvene oskrbe in prikazuje predvsem kakovost sporazumevanja, medosebnih odnosov in organizacije dela. Mnenje bolnikov o lastnih izkušnjah z zdravstveno oskrbo je zato dragocen prispevek pri oceni kakovosti dela in odkrivanju tistih področij dela, ki zahtevajo izboljšave.
Keywords: družinska medicina; Patient satisfaction; Quality of health care; bolniki; Questionnaires; zdravstvena nega