Enseigner la littérature avec des images - Krašovec, David (Vestnik za tuje jezike, 2013)
Književnost in umetnost vplivata ena na drugo, vendar njun medsebojni vpliv le redko izkoristimo pri poučevanju književnosti. Učitelj lahko z uporabo umetnostnih predlog veliko pridobi, saj jih lahko izkoristi ne le kot sredstvo za ilustracijo besedila, pač pa kot pravi didaktični pripomoček. Njihova uporaba omogoči, da pokažemo kompleksnost konteksta, bolje spoznamo aktualnost književnega dela in uporabimo drugačna sredstva za analizo.
Keywords: književna didaktika; umetnost in literatura; francoska književnost; French literature; art of painting; slikarstvo; literarni kontekst