Od avre umetniškega dela do (psevdo)avre avtorja - Blatnik, Andrej (Primerjalna književnost, 2009)
Čeprav je poststrukturalistična teorija oznanjala smrt avtorja, se zdi, da je dejansko stanje prav nasprotno. V času, ko se avra v proizvodih kulturne industrije izgublja, njeno izginevanje kompenzira avratizacija umetniškega akta oziroma kar umetnika samega. Fascinacijo s sakralno avro tradicionalne umetnosti nadomesti profanejši blišč umetnostne prezentacije.
Keywords: književnost; literature; mediji; communication medium; kulturna industrija; množična kultura; popularna kultura; avtor; avtorstvo